2012. július 8., vasárnap

Napi kérdés: Hogyan lehet tartósítani a cukkinit?

Már tavaly nyáron is ez a kérdés foglalkoztatott a leginkább a konyhában, mivel kedves szomszédasszonyom olyan bőségesen lát el cukkinivel, hogy nem tudjuk azonnal megenni. Így szükségem van jó ötletekre, hogy mit lehet csinálni a cukkinivel, hogy ne romoljon meg olyan hamar?

Megoldások:
Lehet fagyasztani a cukkinit?
Sok helyen azt olvastam, hogy igen, de ezen a linken olvasható néhány ellenvélemény is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktikak__2044616-cukkinit-egeszben-le-lehet-e-fagyasztani-kesobb-parolva-fogyasztashoz
Viszont ugyanitt találtam egy jó receptet is :
"kockázva kb 2x2-esre, megpárolom egy kis olajon, teszek rá pár csepp ecetet, egy pici cukrot.ha megpuhult (pár perc) de még egybe van, akkor teszek rá vágott kaprot, és le is veszem a gázról.sültek mellé szoktam savanyúság helyett. 
van amikor lehűtöm, és hideg joghurttal keverem össze, úgy is nagyon finom hideg saláta. 
nyáron grillezéskor szoktam készíteni, a vendégek csak néznek olykor, hogy cukkiniből ezt is lehet:))) 
jelzem, mint minden, ez is szezonjában, frissen az igazi, de 
azért egy két adaggal szoktam fagyasztani."


Savanyítás:
Kovászos cukkini . a Facebookon kaptam az ötletet , állítólag ugyanolyan lesz , mint a kovászos ubi. Ezt mindenképpen ki kell próbálnom :)

Még keresgélek a témában, hátha rábukkanok még jó ötletekre.
Viszont jó kis recepteket találtam itt:
Cukkiniból ötletek!
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=282841

Két sajtos cukkinileves Ancsikánál : 
http://gourmet-mian.blogspot.it/2009/08/ket-sajtos-cukkinileves.html

Cukkíni pesto Max konyhájából : http://maxkonyhaja.blogspot.it/2009/06/cukkini-pesto.html

Szeretettel fogadok minden további ötletet a témában, ha tudtok valamit írjatok  :)

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasóim:

Related Posts with Thumbnails